Το Young Diplomats Forum, πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Geo Routes

Με την συνεργασία του Global Diplomatic Forum και του Geo Routes Cultural Institute η διεθνής συνάντηση του Young Diplomats Forum έρχεται στην Αθήνα. Από τις 8 Ιουνίου, 80 σύνεδροι από 65 χώρες του κόσμου, για 5 ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλητές κύρους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα διεθνούς διπλωματίας.

Το Young Diplomats Forum απευθύνεται στην ελίτ των νέων διπλωματών, οι οποίοι στο μέλλον κατέχοντας θέσεις ευθύνης, θα διαδραμματίσουν ρόλο σε διεθνές επίπεδο. Η συνάντηση περιλαμβάνει επισκέψεις εξοικείωσης στην χώρα φιλοξενίας, διαδραστικά εργαστήρια, μελέτες & προσομοιώσεις διπλωματικών γεγονότων, καθώς και παρουσιάσεις από σημαντικούς ομιλητές και εκπροσώπους από τον χώρο της διπλωματίας.

Το forum θα φιλοξενηθεί στους χώρους των πλέον σημαντικών Φορέων και Υπηρεσιών της Αθήνας, όπως τοΥπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), η Ελληνική Αστυνομία και τοΛιμενικό Σώμα, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του«Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct E.B.E.A.» και της εταιρείας McCain Hellas.

Σχετικά με το Global Diplomatic Forum: αποσκοπεί στην παγκόσμια ευημερία μεσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών για προώθηση βιώσιμων σχέσεων μεταξύ διπλωματικών υπηρεσιών, κυβερνητικών οργανισμών, πολιτικών, ΜΜΕ, ΜΚΟ, ακαδημαϊκών και του ιδιωτικό τομέα. Μέσω των διεθνών συναντήσεων του, δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας επιδιώκοντας να ακουστούν όσοι μπορεί να διαδραμματίσουν ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις, και όσοι ενδεχόμενα παράξουν προτάσεις σε ορισμένα από τα πιο δύσκολα θέματα του κόσμου.

Σχετικά με το Geo Routes Cultural Institute: μέσω των θεματικών οδοιπορικών πολιτιστικού & περιβαλλοντικού χαρακτήρα Geo & Aegean Routes τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα, αποσκοπεί στην ανάδειξη της ‘άλλης’ Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων Εθελοντισμού & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.