Η επίσημη παρουσίαση των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes & Aegean Routes

Ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes & Aegean Routes υπό την Αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του Τύπου και συντονίστρια της συνέντευξης τύπου την κα Εύη Κυριακοπούλου, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στο Υπουργείο Εξωτερικών, η παρουσίαση των πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα ‘Geo Routes & Aegean Routes’, που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Τα θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού χαρακτήρα Geo Routes & Aegean Routes απευθύνονται σε έμπειρους ταξιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι αναζητούν βιωματικές εμπειρίες στο ταξίδι τους, αποσκοπούν δε, στην ανάδειξη της ανεξερεύνητης Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,

Το ‘ταξίδι’ των Geo Routes αφορά στην ηπειρωτική και των Aegean Routes στη νησιωτική Ελλάδα, των οποίων ο σχεδιασμός τεκμηριώνεται από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα ως προς τον πολιτιστικό, κοινωνικό, ιστορικό, γαστρονομικό και περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

O κος Γιάννης Μπαλακάκης, επικεφαλής των Geo Routes & Aegean Routes και Δ/νων Σύμβουλος της Gnomon Performance SA, ανέπτυξε την ταυτότητα, τους σκοπούς και τους στόχους, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα, με τις όποιες της δυσκολίες, δεν παύει να είναι από τις πιο χαρισματικές γωνιές του κόσμου, με χρώματα, ανάγλυφο, φύση, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία, αρχέγονες αξίες, μα προπάντων μοναδικούς ανθρώπους, που όλα αυτά συνθέτουν έναν καμβά που όμοιος του δεν συναντάται αλλού. Στο σύνθετο σχεδιασμό των οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes θελήσαμε να αναδείξουμε την πλευρά μιας ‘άλλης’ Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη περιοχές ‘εκτός της πεπατημένης’, ωστόσο, πλούσιες σε ενδιαφέρον και συνεισφορά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας απολαμβάνοντας τη βιωματική εμπειρία που προσφέρει η διάδραση με την τοπική κοινωνία. Αποτελεί στόχο μας το έργο αυτό να εμπλουτίζεται διαρκώς, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις να συνεισφέρουμε κάτι στη χώρα μας».

Η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, στο πλαίσιο υποστήριξης των Geo Routes ανέφερε ότι « η UNESCO εργάζεται εντατικά για να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη των 8 Αναπτυξιακών Στόχων του Ο.Η.Ε για τη Χιλιετία. Ένας από τους οχτώ αυτούς στόχους είναι η εφαρμογή στρατηγικών για την αειφόρο ανάπτυξη. Ο Διεθνής Οργανισμός, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει o πολιτισμός και η τουριστική ανάπτυξη στις μέρες μας, προωθεί, μέσω του προγράμματος ‘Πολιτισμός-Τουρισμός’, τη διαμόρφωση μίας νέας τουριστικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πόρων και του πολιτισμικού κεφαλαίου κάθε προορισμού. Στη δύσκολη διεθνή συγκυρία που διανύουμε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO χαιρετίζει πρωτοβουλίες, όπως των Geo Routes & Aegean Routes, θεωρώντας τις ουσιαστικό μέσο για την καταπολέμηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της εταιρείας σας και όχημα για την προβολής της Ελλάδας, ως μιας χώρας που εργάζεται, παράγει και πρωτοπορεί, γεγονός που είναι σήμερα πιο αναγκαίο και επιβεβλημένο από ποτέ».

Από τα 14 συνολικά οδοιπορικά για το 2012, το πρώτο διάρκειας 5 ημερών στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο με τίτλο ‘Στις Πύλες του Άδη’ έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 17 Μαϊου 2012. Πληροφορίες, αναλυτικά προγράμματα, ημερομηνίες διεξαγωγής και τιμές, θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο www.geo-routes.com.

Τα οδοιπορικά έχουν -κατόπιν ζήτησης- τη δυνατότητα της προσαρμογής στις ανάγκες ομάδων και στη διαμόρφωσή τους ως προς τη θεματική ύλη, τη διάρκεια και το χρόνο υλοποίησης.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, με την παρουσία 300 υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό κόσμο.